Äventyr, Foto, Kreta, UppLEVA

Livet med Fotografen – eller vikten av en gps och bra skor

Att ta sig runt på Kreta innebär att navigera över berg och genom dalar, magiska vyer och underbara små söta byar. Det är tavernor som bokstavligt talat hänger utanför klippkanten. Jag tror ärligt talat att Kretianarna har upphävt tyngdlagen! Man möter getter och hundar. Hela hus och halva hus. Små kyrkor över allt. En underbar plats att vistas på.

Någonstans på Kreta

Livet med Fotografen innebär att man mitt i detta snurrandet runt berg plötsligt hör ”det var ju här jag skulle ta den där bilden, kommer du ihåg?”. Komma ihåg?! Jag vet inte ens var vi är! Tackar varje resa min lyckliga stjärna för att någon uppfann gps:en, och för att jag har en man med lokalsinne.

Livet med Fotografen innebär att man ena stunden ligger på soffan och känner sig lite bläkig och nästa bestiger man berg. I går var en sådan dag. Låg på soffan och kände mig lite off (snart dags att åka hem till kalla Sverige-off) och en halvtimme senare gick vi genom ”Agios Antonios Gorge at Patsos” alltså Agios Antonios ravinen. Men vilket ställe! Vi började i ett picknick område och slutade med bergsbestigning. 2,5 timme att gå ner och 1,15 att gå upp – då hade vi gått 6 km. Och nej tiden berodde inte på Fotografen så mycket denna gången utan på alla de rangliga broar, hemmasnickrade stegar, klippblock att klättra över och under, stenar att hoppa på över vatten

Bro över ravinen, luta dig inte emot räcket!

och klippkanter att balansera på  – vissa med ett rep att hålla i andra utan. Helt klart ett ställe för den icke höjdrädde! Men en magisk plats helt klart. Så absolut värt den träningsvärk jag har idag.

Livet med Fotografen innebär äventyr i vardagen. Det är magiska fullmånar som den vi bevittnade i torsdags. Det är att vara myggmat i soluppgången, att se ställen man inte visste fanns, att gå upp tidigt och att stanna uppe sent. Det är att inse att en Fotograf beter sig lite som ett barn ”titta vad fint” och så har man fastnat mitt på vägen en mer eller mindre lång stund. Och med mitt på vägen så menar jag MITT PÅ vägen. Ser du någon som ligger raklång på en småväg på Kreta så räkna med att det är Fotografen. Hittar du en snubbe som kliver ut mitt i korsningen i Melbourne så räkna med att det är Fotografen.

Vilket innebär att om du vill uppleva platsen du befinner dig på skaffa en fotograf. Och vill du ha bilder med känsla kontakta Fotografen.

Nu ska jag och min ömma kropp ägna oss åt lite tedrickande och meditation så att jag är redo för vad denna dag kan föra med sig. Ha det bäst!

//Kathja

 

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =